Kako pravilno izmjeriti opseg zapešća?

Prije nekog vremena smo na našoj „Fun Page“ stranici i u trgovini savjetovali naše kupce kako izmjeriti opseg oko zapešća da bi sat bio savršeno namješten na ruci. Savjetovali smo i pomogli jer znamo da ovaj na izgled jednostavan čin ima svoje male zamke koje biste trebali znati prije nego što svoj sanjani model stavite u košaricu i poručite ga.

Uputa i pomagalo za mjerenje koje smo odlučili pripremiti su namijenjeni korisnicima koji namjeravaju kupiti sat s dijeljenom (povlačivom) narukvicom. Isti možete, također, koristiti i za modele s kožnim ili tekstilnim remenom, međutim, u tom slučaju skraćivanje i istezanje obično je samo pomak kopče na sljedeću rupicu.

Upute u tekstualnom i grafičkom obliku univerzalne su za muškarce, žene i djecu s opsegom zapešća od 5 do 25 centimetara. To se tiče, prije svega, za ravnala, koje možete ispisati i pouzdano utvrditi kakvu biste veličinu trebali staviti odnosno koliko narukvicu sata skratiti.

Prije nego što počnete mjeriti ne zaboravite da se duljina narukvice mjeri zajedno s kućištem i kopčom sata – kao da je sat bio namješten na vašem zapešću. Na vama je da li preferirate laganije ili čvršće zategnut sat, ali preporučamo da ravnalo ne zatežete suviše mnogo. U toplijem vremenu, kada se opseg vaše ruke lagano poveća, sat bi mogao početi pritiskati. Prilikom laganijeg zatezanja, sat bi mogao smetati na ruci kod određenih radova, aktivnosti i sportova.

PDF - Kako pravilno izmjeriti opseg zapešća?