Šest činjenica o ručnim satovima Tissot koje možda do sada niste znali

Michal Pindura 0 15.04.2021

Šest činjenica o ručnim satovima Tissot koje možda do sada niste znali

Vjerojatno se ništa ozbiljno neće dogoditi ako priznamo koji su nam brandovi iz naše ponude najbliže srcu. To su, sasvim jasno, Casio i Tissot. S obzirom na to kako njihovi modeli nestaju iz našeg skladišta, nismo sami u gajenju osjećaja prema ovim važnim predstavnicima japanske i švicarske urarske industrije. Ali što znamo o njima? Kakva je njihova povijest, koje su zanimljivosti povezane s njima i kako su došli do mjesta na kojem se nalaze danas?

Kako bismo upoznali brandove koje prodajemo, postavili smo si zadatak da saznamo što više o njima. I saznali smo! Neke smo činjenice znali davno, druge su nas zaista iznenadile, a neke čak i šokirale. Prvi kandidat kojeg smo započeli detaljno istraživati bio je naš ljubimac - Tissot.

Brand, osnovan 1853. godine, poznat je po miješanju tradicionalnog urarstva s ​​najnovijim tehnologijama.Njegovi su ručni satovi napredni, luksuzni i istovremeno cjenovno pristupačni. Za sve one koji barem malo znaju o onome što se događa u svijetu urarstva, ovo su poznate činjenice o tvrtki iz grada Le Locle. No, znate li sljedeće zanimljive stvari?

Prvi džepni sat s dvije vremenske zone

Osim što je prva švicarska urarska tvrtka koja je pokrenula masovnu proizvodnju džepnih satova, Tissot je i prva u povijesti koja je počela izrađivati ​​džepne satove s komplikacijom (funkcijom) druge vremenske zone - takozvanog dvostrukog vremena. To se dogodilo već 1853. godine. Osam desetljeća kasnije, Tissot je predstavio inovativni antimagnetski ručni sat s kojim je postigao pun pogodak, posebno u Rusiji.

Brand iz dobrog društva

Tissot - brand iz dobrog društva

Tissot je dio velike obitelji brandova u vlasništvu švicarske Swatch Group. U društvu tako cijenjenih brandova kao što su Certina, Omega, Rado, Longines ili Breguet, Tissot sigurno nije izgubljen. Baš suprotno. S izuzetkom masovnog Swatcha, Tissot je trenutno najveći proizvođač ručnih satova u Švicarskoj po količini proizvodnje.

Profesionalni mjeritelj vremena

Tissot je djelovao kao mjeritelj vremena u F1 seriji

Tissot je službeni mjeritelj vremena nekoliko važnih sportskih događaja, natjecanja i timova. Najpoznatiji su NBA prekomorska košarkaška liga, IIHF Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, Tour de France i MotoGP Svjetska serija motociklističkih prvenstava. Tissot je također bio aktivan u F1 vrtuljku. Mjerio je vrijeme u stajama Lotusa, Renaulta i Saubera.

Ručni satovi zvijezda

Tony Parker redoviti je ambasador branda Tissot

Ručne satove Tissot nose pjevačke i glumačke zvijezde. Kad bismo vas pitali što je povezalo holivudsku zvijezdu, a kasnije i monašku princezu Grace Kelly s dobitnikom Nobelove nagrade za mir Nelsonom Mandelom, ne biste dugo oklijevali. Ništa drugo nego ručni sat Tissot. Među trenutnim poznatim osobama, kvalitete modela Tissot visoko cijene trkači Marc Márquez i Jorge Lorenzo, košarkaš Klay Thompson kao i biciklist Primož Roglič i igrač kriketa Virat Kohli.

Pionir na polju neobičnih materijala

 

Ručni sat Tissot s kućištem od granita

1971. godine Tissot je bio prvi brand koji se usudio izrađivati mehaničke ručne satove od plastike. Međutim, u eksperimentima 1980-ih, inženjeri ovog branda otišli su mnogo dalje. Najegzotičniji materijali od kojih su izrađivali ručne ​​satove bili su granit, prirodni biser i drvo.

Majstor dodira

 

Angelina Jolie s ručnim satom Tissot

Moderni Tissot ručni satovi protkani su visokim tehnologijama. Modeli koncentrirani u kolekciji T-Touch bili su jedni od prvih ručnih satova na tržištu kojima se moglo upravljati dodirom. U vrijeme kada su se mobilni telefoni koristili zastarjelim zaslonima otpornim na tlak, Tissot se isticao kapacitivnim safirnim staklom. Ovaj način upravljanja senzorskim funkcijama kompasa, barometra i termometra toliko je futurističan da je privukao i tvorce akcijskog filma Gospodin i gospođa Smith, gdje se na zapešću Angeline Jolie pojavio ženski ručni sat Tissot T-Touch.

Zdroj: Tissot, wikipedia.org, www.justcollecting.com

Dodaj komentar

Komentari (0)

Za sada ništa.